Leczo
jeden z moich ulubionych smaków który nie kojarzy mi się z
dzieciństwem, pierwszy raz jadłam jako dorosła osoba. Lubię leczo także
ze względu na to że jest to danie jednogarnkowe a co za tym idzie
łatwe!!!
mój przepis na leczo:
600 gr kiełbasy w pętkach /
3 papryki kolorowe (ja unikam zielonej bo nie lubię jej goryczki)
3 kabaczki
3 średnie cebule
puszka pomidorów w zalewie
sól pieprz chili
cebulę kroję w plastry (można drobniej) i zasmażam na łyżce oleju do tego dodaję pokrojoną w plasterki (lub drobniej) kiełbaskę i zrumieniam dodaje pokrojoną w 3 cm paski paprykę dalęj podsmażam kroję kabaczka w plasterki i dodaję na patelnie zalewam pomidorami w puszce cały czas mieszam od czasu do czasu dodaję sól pieprz i chili do smaku i duszę do czasu aż wszystko będzie miękkie ale ciągle al dente bo nie lubię mamałygi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz