wtorek, 1 lipca 2014

Surówka z sałaty lodowej

To jest surówka którą najchętniej jadamy do obiadu niedzielnego jest bogata i smaczna


pół sałaty lodowej
1 pomidor
pół ogórka szklarniowego
mała puszka kukurydzy
pół papryki czerwonej

wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę a sałatę siekamy dodajemy odsączoną kukurydzę
i robimy sos 
2 ząbki czosnku
szczypta soli i pieprzu
szczypta cukru
łyżka majonezu (opcjonalnie)
łyżka jogurtu greckiego (lub naturalnego)
parę kropel soku z cytryny
zioła prowansalskie (pół łyżeczki)

łączymy majonez z jogurtem dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek łączymy razem ja używam małej rózgi ale można równie dobrze zrobić to widelcem:) 
sos dodajemy do warzyw chwilkę przed podaniem i gotowe!

smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz