To jest surówka którą najchętniej jadamy do obiadu niedzielnego jest bogata i smaczna
pół sałaty lodowej
1 pomidor
pół ogórka szklarniowego
mała puszka kukurydzy
pół papryki czerwonej
wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę a sałatę siekamy dodajemy odsączoną kukurydzę
i robimy sos
2 ząbki czosnku
szczypta soli i pieprzu
szczypta cukru
łyżka majonezu (opcjonalnie)
łyżka jogurtu greckiego (lub naturalnego)
parę kropel soku z cytryny
zioła prowansalskie (pół łyżeczki)
łączymy majonez z jogurtem dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek łączymy razem ja używam małej rózgi ale można równie dobrze zrobić to widelcem:)
sos dodajemy do warzyw chwilkę przed podaniem i gotowe!
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz